Ανακοινώσεις

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, επικαιροποιείται το περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9).

 

 

Οχτώ μέρες περιθώριο έχουν οι ιδιοκτήτες δασικών αυθαιρέτων προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κτηματολογίου.

O πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς για τη νέα κοινοτική οδηγία που υποχρεώνει στην αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των ακινήτων. Από το 2026 τα δημόσια κτίρια και από το 2028 όλα τα νέα κτίρια θα είναι μηδενικών εκπομπών.

Παρατείνεται έως τις 12 Απριλίου 2023 η προθεσμία για την υποβολή του Ε9 για το έτος 2023, η οποία έληγε κανονικά στις 31 Μαρτίου 2023.

 

 

Νέες ρυθμίσεις που διευκολύνουν φορολογούμενους αλλά και συμβολαιογράφους στις μεταβιβάσεις ακινήτων φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η ΑΑΔΕ προχωρά σε μια νέα καταγραφή όλων των ακινήτων της χώρας, δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό αρχείο με αναλυτικές πληροφορίες για την ακίνητη περιουσία των περισσότερων από 7 εκατομμυρίων φορολογούμενων.

Με λιγότερα προβλήματα αναμένεται ότι θα γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών για τις πράξεις που αφορούν στα ακίνητά τους με το άνοιγμα των οριστικών κτηματολογικών γραφείων.

Σχέδια για την αύξηση του ρυθμού ανακαινίσεων και για την μείωση κατανάλωσης ενέργειας και εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα συζητηθούν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Τρίτη.

 

Υπεγράφη η ένταξη της β' φάσης του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με δικαιούχο την Περιφέρεια Αττικής.

 

 

 

Πρόταση για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων σε περιοχές εκτός σχεδίου κατέθεσε με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης. Διαβάστε παρακάτω το πλήρες περιεχόμενο της ερώτησης προς το ΥΠΕΝ:

Σελίδες