ΑΑΔΕ

Μετά τις αγοραπωλησίες, η αυτόματη δημιουργία και υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) επεκτείνεται στις δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων, μέσω της εφαρμογής myPROPERTY.

Μείωση στον φόρο ιδιοκτησίας θα έχουν φέτος οι ιδιοκτήτες 1 εκατομμυρίου ακινήτων στη χώρα μας.

Οι δαπάνες που μπαίνουν στο σακούλι και πετυχαίνουν έκπτωση φόρου είναι πολλές. Έκπτωση φόρου μπορούν να πετύχουν όσοι προχωρούν σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων αλλά και όσοι αλλάζουν τα πλακάκια τους.

Δύο σημαντικές αλλαγές στην αγορά ακινήτων που έρχονται μέσα στην επόμενη χρονιά δημιουργούν έντονη κινητικότητα, από φέτος, σε μεταβιβάσεις και αγοραπωλησίες.

Την 1η Νοεµβρίου τίθεται σε πλήρη παραγωγική λειτουργία ο ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου, όπου θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μεταβίβαση των ακινήτων.

Αυτόματα και χωρίς τα λάθη που κοστίζουν και «φουσκώνουν» το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ συμπληρώνεται και υποβάλλεται πλέον το Ε9 για τους φορολογούμενους που πωλούν ή αγοράζουν ακίνητα.

Σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας ή κανονισμός κτιρίου, πρακτικό γενικής συνέλευσης για ορισμό διαχειριστή ή άλλου προσώπου που θα εκπροσωπήσει την πολυκατοικία και συμπλήρωση ενός εντύπου το οποίο υποβάλλεται ψηφιακά ή χειρόγραφα στην ΑΑΔΕ.

Πότε υποβάλλεται δήλωση μίσθωσης ακίνητης περιουσίας στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ; Τι γίνεται στην περίπτωση που ο εκμισθωτής δεν έχει ΑΦΜ; Για ποιες αλλαγές στο μισθωτήριο πρέπει αν ενημερώνεται η εφορία και πότε; Τα ερώτημα για παλιούς και νέους εκμισθωτές ακινήτων όπως επ

Με τις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων να καταγράφουν ανοδική τροχιά, και φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενεργοποιεί νέα εργαλεία που θα ενισχύσουν το κύμα μεταβιβάσεων ακινήτων.

Σελίδες