Αδήλωτα τετραγωνικά: Παράταση στις δηλώσεις λόγω κορωνοϊού


Παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020 για την δήλωση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ των αδήλωτων τετραγωνικών των ακινήτων , φέρνει ο κορωνοϊός.

 

Αυτό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, προβλέπει η ΠΝΠ που υπογράφεται σήμερα με τα μέτρα για τους εργαζόμενους για τον κορωνοϊό.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει ότι η προθεσμία για τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών λήγει στις 31 Μαρτίου 2020. Με τη νέα ρύθμιση η δήλωση για τα αδήλωτα τετραγωνικά συγχρονίζεται με αυτή των αυθαιρέτων που, επίσης, λήγει στις 30 Ιουνίου.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πέραν του κορωνοϊού, η ανάγκη για την παράταση προέκυψε μετά την μαζική συμμετοχή των πολιτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ από τις 27 Φεβρουαρίου που λειτουργεί, αλλά, κυρίως, μετά τις ουρές που δημιουργήθηκαν στους δήμους από δημότες μεγάλης ηλικίας που δεν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι αναμένουν περίπου 4 εκατ. πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα (σ.σ. από τους συνολικά 7,5 εκατ. του αριθμού των παροχών). 

 

Οι ιστοσελίδες και η διαδικασία

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση tetragonika.govapp.gr  και είναι απλή στην χρήση της και θα απαιτούνται τέσσερα βήματα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η πλατφόρμα έχει ανέβει, επίσης, μέσω μπάνερ, στα site:

-ypes.gr,

-mindigital.gr,

kedke.gr

gsis.gr

Κάθε δήμος θα έχει τη δυνατότητα να βάλει στην ιστοσελίδα του το σχετικό μπάνερ, ώστε να μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα οι δημότες του.

 

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr