AIRBNB - ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Νέες έρευνες που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας αναφέρουν ότι έχει παρατηρηθεί αισθητή πτώση των τιμών των ακινήτων που προσφέρονται για ενοικίαση στην πλατφόρμα της AIRBNB. Ο λόγος για αυτήν την πτώση είναι ότι έχουν προστεθεί πολλά ακίνητα προς ενοικίαση σε πολλές περιοχές της Αττικής, μειώνοντας έτσι τα έσοδα των ιδιοκτητών.
 
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνα του κτηματομεσιτικού δικτύου E-real Estates, οι ενοικιάσεις μέσω της πλατφόρμας βρίσκονται σε συνεχή πτώση. Εως και 25% κάτω βρίσκονται οι τιμές των ακινήτων για το πρώτο επτάμηνο του 2019 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2018. Μόνο για τον μήνα Ιούλιο, τα έσοδα από βραχυπρόθεσμες μισθώσεις εμφανίζονται κατά 15% μειωμένα συγκριτικά με τον Μάιο, γεγονός που αποδίδεται και στην υποχώρηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων, ενώ τα διαμερίσματα και οι κατοικίες που προστέθηκαν στην πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων τον Ιούλιο, συγκριτικά με τον Μάιο, είναι κατά 230 περισσότερα. 
 
Οι περιοχές που έχουν έσοδα αρκετά υψηλά, όπως φαίνεται αναλυτικά και στους παρακάτω πίνακες, είναι: στην Ακρόπολη, στην περιοχή του Α Νεκροταφείο Αθηνών, στο Θησείο, στην Πλάκα, στο Γκάζι, στο Κολωνάκι, στο Ζάππειο και το Κουκάκι.