Ακίνητα

Διατηρείται και εμπεδώνεται το θετικό πρόσημο και η αύξηση των αξιών και μέσα στο 2023, καθώς σε βασικές περιοχές εντός λεκανοπεδίου καταγράφεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αύξηση των πιθανών τιμών πώλησης

Παρελθόν αποτελεί η φθηνή ανακαίνιση των ακινήτων. Με δεδομένο πως οι τιμές των οικοδομικών υλικών το τελευταίο διάστημα έχουν χτυπήσει κόκκινο, το κόστος έχει εκτοξευτεί ακόμη και κατά 40%. Παράλληλα είναι δύσκολο να βρεθούν διαθέσιμα συνεργεία (π.χ.

Την ώρα που σε πολλές χώρες της Ε.Ε. βρίσκεται σε εξέλιξη μια διόρθωση των τιμών των ακινήτων, στην Ελλάδα οι τιμές παραμένουν σε ανοδική τροχιά και οι μεταβιβάσεις ακινήτων «τρέχουν» πάνω από… 1.000 με όχημα τα υψηλά αφορολόγητα όρια.

Προβληματισμός υπάρχει τόσο στους ιδιώτες όσο και στους κατασκευαστές που θέλουν να προχωρήσουν στην ανέγερση ενός ακινήτου. Αρκετοί επιλέγουν να χτίσουν το δικό τους σπίτι το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και θα ταιριάζει στο στυλ τους.

Δύσκολα θα αμφισβητούσε κάποιος ότι ένα ρετιρέ, ένα διαμέρισμα δηλαδή στο τελευταίο επίπεδο ενός κτιρίου με ευρύχωρες βεράντες, πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και την Ακρόπολη και στην καλύτερη τοποθεσία του 

Φύλλο και φτερό ετοιμάζεται να κάνει η ΑΑΔΕ χιλιάδες υποθέσεις μεταβιβάσεων ακινήτων, γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών, ενώ προγραμματίζει και περισσότερους από 100 ελέγχους σε συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες.

Κλείνει αύριο Μεγάλη Πέμπτη η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9 του 2022 και δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2023.

«Βροχή» τροπολογιών με πολεοδομικές και περιβαλλοντικές ρυθμίσεις κατατέθηκαν χθες λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της Βουλής, σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

O πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς για τη νέα κοινοτική οδηγία που υποχρεώνει στην αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των ακινήτων. Από το 2026 τα δημόσια κτίρια και από το 2028 όλα τα νέα κτίρια θα είναι μηδενικών εκπομπών.

Παρατείνεται έως τις 12 Απριλίου 2023 η προθεσμία για την υποβολή του Ε9 για το έτος 2023, η οποία έληγε κανονικά στις 31 Μαρτίου 2023.

 

 

Σελίδες