Ακίνητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές για την επόμενη τριετία, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός, με τους όρους που ισχύουν τα τελευταία 50 χρόνια, ζητά ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, ώστε να μ

Μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα σε σχέση με την περίοδο πριν από την οικονομική κρίση και τα σημερινά δεδομένα αποκαλύπτουν οι αριθμοί αναφορικά με τη δομική μεταμόρφωση της αγοράς ακινήτων της χώρας τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανακοίνωσε ένα ακόμη βήμα που οδηγεί στην περαιτέρω μείωση του χρόνου καταχώρησης των ακινήτων στο Κτηματολόγιο.

Μείωση στον φόρο ιδιοκτησίας θα έχουν φέτος οι ιδιοκτήτες 1 εκατομμυρίου ακινήτων στη χώρα μας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης στη χώρα μπορεί να διαδραματίσει η επιστροφή στην αγορά ακινήτων των τουλάχιστον 700.000 κατοικιών που σήμερα είναι κλειστές/κενές επί σειρά ετών.

Με τη χρήση μετρητών μπορούν να πραγματοποιηθούν αγοραπωλησίες ακινήτων και μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπό την προϋπόθεση ότι τα συμβ

Με αμείωτη ένταση αναμένεται να συνεχιστεί το κύμα μεταβιβάσεων ακινήτων και το 2024 παρά το ράλι που εξακολουθούν να καταγράφουν οι τιμές στην αγορά.

Είδαμε στα προηγούμενα σημειώματά μας τις νομικές έννοιες που αφορούν τα ακίνητα. Για να ολοκληρώσουμε τις έννοιες αυτές σήμερα θα δούμε τι συμβαίνει με τα προικώα ακίνητα, τη προστασία της κυριότητας και τις διεκδικητές αγωγές.

Σελίδες