Ανακαίνιση Σπιτιού: Ποια είναι τα σωστά βήματα;

Αποφασίσατε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε;

Αν κάνετε ανακαίνιση ώστε να μπορείτε να μείνετε στο σπίτι σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα, η προσέγγισή σας θα πρέπει να είναι διαφορετική από την περίπτωση που ανακαινίσετε για να πάρετε υψηλότερη τιμή όταν τελικά πουλήσετε το σπίτι.

Αναλύστε τους λόγους, τις ανάγκες και το ποσό των χρημάτων που έχετε για τις ανακαινίσεις πριν τοποθετήσετε το σχέδιό σας σε ισχύ.

 

Αξιολογήστε την οικία σας

Προσλάβετε έναν εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή για να ελέγξετε το σπίτι εξονυχιστικά. Θα πρέπει να ελέγξει για υγρασία, να ελέγξει το υπόγειο ψάχνοντας για διαρροές, να δοκιμάσει τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, να εξετάσει τη στέγη, τα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά πάνελ. Αξιολογήστε τα αποτελέσματα πριν αποφασίσετε για ένα σχέδιο ανακαίνισης.

 

Συστήματα

Αν η θέρμανση και η μονάδα κλιματισμού σας είναι προβληματικές, αποφασίστε αν μια πλήρης αντικατάσταση ή μια προσωρινή διόρθωση είναι σε σειρά, ανάλογα με τους στόχους σας. Η παροχή ενός αναπαυτικού περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για την απόλαυση του σπιτιού σας. Ένα ελαττωματικό κλιματιστικό προωθεί τη μούχλα που είναι ανθυγιεινή για εσάς και την οικογένειά σας και η αντιμετώπιση της αρκετά ακριβή.

 

Υδραυλικά

Αν πρόκειται να αναβαθμίσετε τα μπάνια σας, βεβαιωθείτε ότι τα υδραυλικά σας μπορούν να υποστηρίξουν την αυξανόμενη πίεση και χρήση. Επιδιορθώνοντας διαρροές, κατεστραμμένα δάπεδα και ακατάλληλο εξαερισμό, θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος στον λογαριασμό του νερού. Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι, τα παραπάνω αποτελούν βασικά προβλήματα προς επίλυση.

 

Αποδοτικότητα

Η μείωση ενεργειακής δαπάνης και η χρήση ενεργειακά αποδοτικών συσκευών γίνεται όλο και πιο απαραίτητη τα τελευταία χρόνια. Η ανακαίνιση μιας κουζίνας με γρανίτη, ανοξείδωτο ατσάλι, νέα ντουλάπια και δάπεδα είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές έργο ανακαίνισης. Μια νέα κουζίνα αυξάνει την αξία του σπιτιού σας και η εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών συσκευών προσελκύει το ενδιαφέρον νέων αγοραστών.

 

Παράθυρα/πόρτες

Ένα έργο ανακαίνισης σπιτιών που περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων παραθύρων και θυρών οδηγεί σε λιγότερες δαπάνες κατά την διαμονή σας στο σπίτι. Τα διπλά τζάμια και οι συμπαγείς πόρτες είναι μια δαπανηρή ανακαίνιση, αλλά έχει οφέλη απόδοσης, τόσο για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όσο και για έναν δυνητικό αγοραστή.

 

Μικρές Εργασίες

Ενώ οι αγοραστές συμπαθούν το “καινούριο”, η ανακαίνιση μέσω μικρών εργασιών είναι αποτελεσματική. Βάψτε το σπίτι, μέσα και έξω, για να του προσδώσετε μια φρέσκια αίσθηση. Αντικαταστήστε το δάπεδο, χρησιμοποιώντας ως υλικό το ξύλο (εάν είναι εφικτό), για να προσθέσετε αξία. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήστε νέο εξοπλισμό μπάνιου και κουζίνας αν η συνολική ανακαίνιση είναι εκτός του προϋπολογισμού σας.

 

ΠΗΓΗ:inhousegroup.gr