Απαντήσεις για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου στην διαδικτυακή εκδήλωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου/Ιδιοκτησίας (ΗΤΚ) – Συμπλήρωση – Διευκρινίσεις», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαϊου 2022, ώρα 10:00 π.μ. διαδικτυακά από το ΤΕΕ/ΤΚΜ σε συνεργασία με την Μόνιμη Επιτροπή Επαγγελματικών Θεμάτων και Τεχνικής Παιδείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ και τη συνδρομή του ΤΕΕ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 400 άτομα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom αλλά και ένας σημαντικός επίσης αριθμός συναδέλφων μέσω youtube.

 

 

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμό ο κ. Μιχάλης Παπαστεργίου,  Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο κ. Αριστείδης Αργυρόπουλος, μέλος ΔΕ και ο κ. Κωνσταντίνος Βλαχοδημητράκος, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Επαγγελματικών Θεμάτων & Τεχνικής Παιδείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

 

Κατά το 1ο μέρους της εκδήλωσης, μετά από μια εισαγωγή περί της διαδικασίας, από τον κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Έργων– Επαγγελματικών & Επιστημονικών θεμάτων του ΤΕΕ, έλαβε χώρα παρουσίαση της λογισμικής εφαρμογής συμπλήρωσης ΗΤΚ από την κ. Κλαίρη Δήμα, Προϊστάμενη Τμήματος Τράπεζας Πληροφοριών ΤΕΕ, όπου περιγράφηκε η διαδικασία συμπλήρωσης και συζητήθηκαν και επί μέρους ζητήματα διαχείρισης με τη συμμετοχή των κ. Αλεξάνδρα Ματάλα, Προϊστάμενη Διεύθυνσης Πληροφοριακών Συστημάτων & Εφαρμογών ΤΕΕ και κ. Κώστα Τσελίκη, Επιστημονικού συνεργάτη ΤΕΕ, για τα θέματα αυτά.

 

Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ερωτήσεις τις οποίες είχαν προηγουμένως συγκεντρώσει μέσω ηλεκτρονικής φόρμας που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτόν, επεξεργαστεί και ομαδοποιήσει τα μέλη της ΜΕ Επαγγελματικών Θεμάτων και Τεχνικής Παιδείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, οι οποίες και απαντήθηκαν από τις κ. Αναστασία Μητρακάκη, στέλεχος Τμήματος Επαγγελματικών Θεμάτων ΤΕΕ/ΤΚΜ και μέλος ΜΕ Επαγγελματικών Θεμάτων & Τεχνικής Παιδείας ΤΕΕ/ΤΚΜ και κ. Αλεξάνδρα Κιζιρίδου, μέλος ΜΕ Επαγγελματικών Θεμάτων & Τεχνικής Παιδείας ΤΕΕ/ΤΚΜ.

 

Τέλος στο 3ο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης απαντήθηκαν ερωτήσεις που τέθηκαν online από τους συναδέλφους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αφού καταγράφηκαν και ομαδοποιήθηκαν από τον κ. Απόστολο–Βασίλειo Αργυρό, μέλος της ΜΕ Επαγγελματικών.

 

Με τη συνοπτική παρουσίαση της ηλεκτρονικής διαδικασίας συμπλήρωσής της ΗΤΚ, την αναφορά σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις, την απάντηση ερωτημάτων όπως αυτά τέθηκαν από συναδέλφους τόσο από πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η εν λόγω εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική προσπάθεια επίλυσης των συχνών αλλά και πρακτικών ζητημάτων τα οποία συναντώνται κατά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας στα κτίρια/ιδιοκτησίες.

 

 

[https://www.youtube.com/watch?v=Cm7Yl6YK1IQ]

 

 

 

 

 

 

 

 

[πηγή: https://news.b2green.gr/19808/%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ae%cf%83...