Ε9

Αυτόματα και χωρίς τα λάθη που κοστίζουν και «φουσκώνουν» το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ συμπληρώνεται και υποβάλλεται πλέον το Ε9 για τους φορολογούμενους που πωλούν ή αγοράζουν ακίνητα.

Δέκα ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δηλώσουν στην Εφορία τα μισθωτήρια που έχουν λήξει ή έχουν ξεχάσει να δηλώσουν αλλά και να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους στο Ε9 για να «ξεφουσκώσουν» το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Με τις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων να καταγράφουν ανοδική τροχιά, και φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενεργοποιεί νέα εργαλεία που θα ενισχύσουν το κύμα μεταβιβάσεων ακινήτων.

Κλείνει αύριο Μεγάλη Πέμπτη η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9 του 2022 και δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2023.

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, επικαιροποιείται το περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9).

 

 

Παρατείνεται έως τις 12 Απριλίου 2023 η προθεσμία για την υποβολή του Ε9 για το έτος 2023, η οποία έληγε κανονικά στις 31 Μαρτίου 2023.

 

 

Νέες ρυθμίσεις που διευκολύνουν φορολογούμενους αλλά και συμβολαιογράφους στις μεταβιβάσεις ακινήτων φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Στην άμεση διόρθωση των στοιχείων των ακινήτων που δηλώνουν στο Ε9 πρέπει προχωρήσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου όσοι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, αγόρασαν ή πούλησαν κάποιο ακίνητο, προέβησαν σε οποιαδήποτε

Τέλος στο «βραχνά» της συμπλήρωσης του Ε9 για τους φορολογούμενους που αποκτούν, πωλούν ή μεταβιβάζουν ακίνητα

Τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις έχουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κυρίως εκείνοι που έλαβαν φουσκωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ.

Σελίδες