ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ vol2

Σύμφωνα με καταμετρήσεις που γίνονται από ειδικά συνεργεία από την Παρασκευή που χτύπησε την Αθήνα ο εγκέλαδος, οι υλικές ζημιές δυστυχώς δεν είναι λίγες στα κτίρια διαφόρων περιοχών. Σύμφωνα με το συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αθηναίων που συνεδρίασε υπό τον γενικό γραμματέα του δήμου Λευτέρη Καστανάκη, έχουν εντοπιστεί ζημιές σε 15 κτίρια σε όλη την Αθήνα τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι εγκαταλελειμμένα ή ακατοίκητα διατηρητέα. Επιπλέον, σε 75 εγκαταλελειμμένα κτίρια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα, έχει τοποθετηθεί ειδική προειδοποιητική σήμανση από τον δήμο Αθηναίων για πεζούς και αυτοκίνητα.

30 κλιμάκια μηχανικών του δήμου Αθηναίων καθώς και συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας συνεχίσουν τους ελέγχους και τις αυτοψίες στις δημοτικές υποδομές, κτίρια βρεφονηπιακών σταθμών, (72 στο σύνολο), εγκαταλελειμμένα κτίρια κ.α.

Από τους μέχρι τώρα ελέγχους και την καταγραφή ζημιών, έχει διαπιστωθεί πτώση σοβάδων και μερική κατάρρευση δομικών στοιχείων κτιρίων στα ακόλουθα σημεία:

Αιόλου 36 - Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης / Αισχύλου 9 / Αρχιμήδους 17 / Ερμού 90 / Καππαδοκίας 22 / Κεραμεικού 50 / Λαμπάκη 49 / Μοναστηράκι - Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου / Μυκάλης και Κεραμεικού / Πειραιώς 90 / Πραξιτέλους 13 / Τριών Ιεραρχών και Πάδοβα / Χρ. Λαδά και Σταδίου / Φυλής 121 / Ψαρών 34

Δυστυχώς, στον δήμο Φυλής, στις περιοχές της Λίμνης και του Ζεφυρίου, οι ζημιές σε μεμονωμένες περιπτώσεις είναι αρκετά μεγάλες και έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε περίπου 700 κτίρια συνολικά.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο μας για πληροφορίες στo 2102467043