Εκτός σχεδίου δόμηση

Πρόταση για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων σε περιοχές εκτός σχεδίου κατέθεσε με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης. Διαβάστε παρακάτω το πλήρες περιεχόμενο της ερώτησης προς το ΥΠΕΝ:

Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοδομών σε εκτός σχεδίου περιοχές σε όλη την Ελλάδα που τις έκτισαν – κυρίως τη δεκαετία του ’90 – ακόμη και με νόμιμες άδειες της πολεοδομίας είναι σήμερα «όμηροι» της

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέγραψε απόφαση που αφορά στην έγκριση παρεκκλίσεων ως προς τους όρους δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Πρόκειται για διάταξη που είχε ήδη προαναγγείλει η ηγεσία του ΥΠΕΝ και επί της ουσίας δίνεται έμμεση παράταση για τη δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων για όσους έσπευσαν να υποβάλουν έως τις 9 Δεκεμβρίου τις απαραίτητες αιτήσεις.

Την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με μεγάλες αυθαιρεσίες (είναι αυτά που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία 5) προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας – ιδρυτικού μέλους της ΠΟΜΙΔΑ.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, ότι πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή για ψήφιση διάταξη, με την οποία θα επιλυθούν προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα και στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, σχετικά με τις αλλαγές που έχει

Ξεκινούν οι μελέτες για την καταγραφή των κοινόχρηστων δρόμων με ορίζοντα το καλοκαίρι του 2025-Ρύθμιση και για τους οικισμούς του Πηλίου.

 

Σελίδες