ΕΝΦΙΑ

Για τους περισσότερους φορολογούμενους ο φόρος θα είναι ακριβώς ο ίδιος με τον ΕΝΦΙΑ που πλήρωσαν το 2020, για περίπου 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες θα είναι «κουρεμένος» κατά 50% ή 100%. Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους..

Ευνοούνται χιλιάδες ιδιοκτήτες οι οποίοι είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω αναστολών στις συμβάσεις εργασίας ή στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους ή εισέπραξαν «κουρεμένα» ενοίκια.

 

 

Μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές, τεκμαρτά εισοδήματα, δημοτικά τέλη, ο ΕΝΦΙΑ και ο συμπληρωματικός φόρος θα υπολογίζονται από 1.1.2022 με τις νέες αντικειμενικές.

 

 

Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
 

Ένα από τα εναλλακτικά σενάρια είναι να προχωρήσει φέτος η επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε περίπου 3.000 περιοχές σ’ όλη τη χώρα και το 2022 να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες αντικειμενικές και ο ΕΝΦΙΑ.

 

Η ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσαν νέα μέτρα για την άμβλυνση των επιπτώσεων του κορονοϊού. Τι αποφασίστηκε για τον ΕΝΦΙΑ.

 

Ευχάριστα τα νέα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς σε εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε ανακοινώθηκε πως ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί για το έτος 2019 από 10% έως 30%.