ΕΝΦΙΑ

Ένα από τα εναλλακτικά σενάρια είναι να προχωρήσει φέτος η επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε περίπου 3.000 περιοχές σ’ όλη τη χώρα και το 2022 να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες αντικειμενικές και ο ΕΝΦΙΑ.

 

Η ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσαν νέα μέτρα για την άμβλυνση των επιπτώσεων του κορονοϊού. Τι αποφασίστηκε για τον ΕΝΦΙΑ.

 

Ευχάριστα τα νέα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς σε εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε ανακοινώθηκε πως ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί για το έτος 2019 από 10% έως 30%.
Με τη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στην Βουλή, η απαλλαγή από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια επεκτείνεται ως το 2018

Την ώρα που η κυβέρνηση υπόσχεται ότι τα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας της μείωσης του αφορολόγητ

Έναν νέο φόρο στα ακίνητα ο οποίος θα υπολογίζεται με βάση της αξία της περιουσίας σε συνδυασμό με τα εισοδήματα του ιδιοκτήτη, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

 

Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο ΕΝΦΙΑ φαίνεται ότι από το 2018 θα αποτελέσει παρελθόν. Θα αντικατασταθεί από νέο φόρο ο οποίος μάλιστα θα έχει για την κυβέρνηση ακριβός τον ίδιο εισπρακτικό στόχο, δηλαδή τα 2,65 του ΕΝΦΙΑ.

 

Σελίδες