Εξετάζεται η ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτωνΤην δυνατότητα ηλεκτρονικής μεταβίβαση ακινήτων αλλά και οχημάτων εξετάζει η κυβέρνηση.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την συνεδρίαση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών εξετάζεται η δυνατότητα, οι μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και αυτοκινήτων να γίνονται ηλεκτρονικά ώστε να δοθεί λύση στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων.

 

Οπως άλλωστε έχει πεί αρκετές φορές ο Υπουργός "το μέλλον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης είναι ψηφιακό". Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Υπουργός είχε ανακοινώσει και ότι σύντομα οι φοιτητές θα μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακά το αντίγραφο του πτυχίου τους.

 

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, υπογράμμισε από την άλλη πλευρά τη σημασία της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού «που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πισωγύρισμα - και ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε τεράστια καταστροφή στην αγορά και την οικονομία».

 

 

 

 

[πηγή: https://www.michanikos.gr/index/articles/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%...]