Καταβολή Αδειοδωροσήμου Αυγούστου σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

Σύμφωνα με απόφαση του ΕΦΚΑ, η καταβολή Αδειοδωροσήμου Αυγούστου 2022 (Β’ Τετραμήνου) στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω Τραπεζών την Παρασκευή, 05/08/2022, για τους οικοδόμους που έχουν ήδη ενημερώσει το Ατομικό τους Μητρώο με τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο πιστώνεται το ποσό του Αδειοδωροσήμου.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

• Καταστάσεις απορριφθέντων τραπεζικών λογαριασμών για εργατοτεχνίτες οικοδόμους των οποίων η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών απορρίφθηκε από τις τράπεζες για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. κλειστός – ανύπαρκτος λογαριασμός), πρόκειται να αναρτηθούν στο σύνδεσμο Intranet τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετά την ημερομηνία έναρξης πληρωμής Αδειοδωροσήμου, λόγω της απαραίτητης επεξεργασίας των δεδομένων. Οι καταστάσεις αυτές πλέον έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.
• Καταστάσεις Παραγραφών
Αφορούν στοιχεία παραγραφών ποσών Αδειοδωροσήμου, τα οποία προέκυψαν για τις περιπτώσεις που έχει παρέλθει πενταετία από την πρώτη του επομένου έτους της έκδοσης εντολής πληρωμής του (πραγματοποιείται ως διαδικασία κατά την επεξεργασία πληρωμής Αδειοδωροσήμου Α’ τετραμήνου κάθε έτους).

Οι καταστάσεις με τα στοιχεία παραγραφών αναρτώνται στο σύνδεσμο Intranet τ. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, στις οποίες περιλαμβάνονται: κωδικός Υποκ/τος, Α.Μ.Α. και τα παραγραφόμενα ποσά αδειοδωροσήμου.

Στην οθόνη του ΟΠΣ/τ. Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. «Διαχείριση Στοιχείων Δωροσήμου», στο πεδίο «Στοιχεία εκτέλεσης» εμφανίζεται αυτόματα η ένδειξη «ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ» και η ημερομηνία παραγραφής.

 

 

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΙΒΑΝ)

Ως γνωστόν, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 του Νόμου 3863/2010 η καταβολή παροχών σε είδος και χρήμα των ασφαλισμένων γίνεται με τη διαδικασία πίστωσης ατομικών τραπεζικών λογαριασμών. Οι ίδιοι τραπεζικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων χρησιμοποιούνται και για την καταβολή Αδειοδωροσήμου (Εγκ. τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 11/2011).

Λόγω της εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος 8/23.1.2019 (Οργανισμός e- ΕΦΚΑ), στο οποίο δεν προβλέπεται η λειτουργία Τμημάτων Οικονομικού στις Τοπικές Διευθύνσεις e-ΕΦΚΑ, θα πρέπει όσοι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, να τον δηλώσουν.

Δυνατότητα καταχώρησης (δήλωσης) των στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr Επιλογή Ασφαλισμένοι -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Ατομικά Στοιχεία) ή μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr

 

 

Έντυπο Οδηγιών

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΔΕΙΟΔΩΡΟΣΗΜΟΥ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

1. ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΩΡΟΣΗΜΟΥ
Για την καταβολή Αδειοδωροσήμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε νέος λογαριασμός καταθέσεων, είτε οποιοσδήποτε υπάρχων σε μία από τις Τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Κατά την μετάβασή σας στην Τράπεζα για «άνοιγμα» νέου τραπεζικού λογαριασμού θα πρέπει να προσκομίσετε :
• Την αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριό σας
• Τον Α.Φ.Μ. σας (από εκκαθαριστικό της εφορίας ή οποιοδήποτε άλλο παραστατικό)
• Λογαριασμό ΔΕΚΟ (πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ)
• Το παρόν έντυπο, προκειμένου να μην απαιτηθεί ελάχιστη κατάθεση ποσού για το «άνοιγμα» του λογαριασμού.

2. ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΙΒΑΝ) ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης των στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr -> Επιλογή Ασφαλισμένοι -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Ατομικά Στοιχεία) είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr

3. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Σε οποιαδήποτε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού, αρμόδια είναι η Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[πηγή: https://news.b2green.gr/22223/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%bf%ce%bb...