ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Την καθυστέρηση της επιβολής προστίμων για τους ασυνεπείς ιδιοκτήτες που δεν υπέβαλαν τη δήλωση εντός χρονικών προθεσμιών αναμένεται να φέρουν τα μέτρα της κυβέρνησης προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Δεύτερη ευκαιρία σε όσους ιδιοκτήτες διαθέτουν ακίνητη περιουσία στον Δήμο Αθηναίων και δεν έχουν ελέγξει τα στοιχεία τους δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κτηματολόγιο.

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παυθούν οι παράλογες διεκδικήσεις του δημοσίου έναντι χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Συνεχίζεται από τους πολίτες η διαδικασία δηλώσεων ακινήτων στο κτηματολόγιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τα προβλήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Ενα μεγάλο ζήτημα, που είναι και ο βασικός λόγος καθυστέρησης των δηλώσεων, είναι η απουσία τίτλων ιδιοκτησίας.

Από σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, ανοίγουν τμηματικά, ανά περιφέρεια, οι πλατφόρμες του Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ, για όσους θέλουν να κάνουν αίτη

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
λήγει η προθεσμία δηλώσεων ακινήτων ως τώρα α τέλη του Αυγούστου.
 
Αναλυτικότερα, στις 23 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την Αχαϊα, σε δήμους και κοινότητες του δήμου Αιγιαλείας. 

Νέα ημερομηνία στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων έδωσε το Κτηματολόγιο στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τέσσερις περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η παράταση της προθεσμίας αφορά τους κατοίκους εσωτερικού των παρακάτω περιφερειακών ενοτήτων:

Αχαΐας

Βοιωτίας

Φωκίδας

Σελίδες