Μεταβιβάσεις Ακινήτων

Η κατάργηση της βεβαίωσης μη οφειλής Τ.Α.Π. για τα μεταβιβαστικά συμβόλαια επανέρχεται στο προσκήνιο σε μια προσπαθεί διευκόλυνσης και επιτάχυνση των συμβολαίων για αγοροπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές κ.λπ.

 

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των απαιτούμενων δικαιολογητικών που έχει προκληθεί από τον πυρετό μεταβιβάσεων που επικρατεί στα συμβολαιογραφικά γραφεία.

 

Ένα Γολγοθά ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων αντιμετωπίζουν σήμερα οι φορολογούμενοι που προχωρούν στη μεταβίβαση ενός ακινήτου.

Να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα θα πρέπει όσοι επιθυμούν να μεταβιβάσουν ακίνητα στα παιδιά ή στα εγγόνια τους. Και αυτό καθώς η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών από το 2022 δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καταβολή πρόσθετων φόρων.

Τι ισχύει σε περίπτωση που εντοπιστούν λάθη στα συμβόλαια, πώς ακυρώνονται οι ηλεκτρονικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης.

 

 

Προθεσμία τεσσάρων μηνών έχουν οι ιδιοκτήτες που θέλουν να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους στα παιδιά τους χωρίς να πληρώσουν περισσότερους φόρους, ενόψει των σημαντικών αυξήσεων στις αντικειμενικές τιμές, που θα ισχύσουν από τις αρχές του νέου χρόνου σε 7.635 περ

Σελίδες