Τακτοποίηση αυθαίρετης δόμησης

Οχτώ μέρες περιθώριο έχουν οι ιδιοκτήτες δασικών αυθαιρέτων προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κτηματολογίου.

Όπως εξηγούν πηγές από το ΥΠΕΝ στον «Ε.Τ.», προς το παρόν παραμένει σε χαμηλά επίπεδα η συμμετοχή των πολιτών ενώ εκτιμάται πως λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις.

Σε τέσσερεις άξονες κινείται το σχέδιο αστικών αναπλάσεων και αναζωογόνησης των πόλεων, το οποίο περιλαμβάνει και πλάνο παρεμβάσεων για την αποκατάσταση και επανάχρηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων από φορέα διαχείρισης και όχι από τους ιδιοκτήτες τ

Μετά τη διαπίστωση της ύπαρξης αυθαιρεσίας, ο μηχανικός καλείται να εξετάσει το ενδεχόμενο υπαγωγής του αυθαιρέτου σε κάποιο νόμο που αφορά την τακτοποίηση αυθαιρέτων, βάσει πληθώρας κριτηρίων.

 

 

Μέσω της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου θα ξεκινήσει και πάλι η νομιμοποίηση  των μεγάλων αυθαιρέτων, διαδικασία που είχε παγώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020. Όμως, αυτή τη φορά η τακτοποίησή τους θα συνοδεύεται από πόρισμα ελεγκτή δόμησης.

Η ώρα του λογαριασμού στην Εφορία έφτασε για χιλιάδες ιδιοκτήτες που δήλωσαν στους δήμους «λειψές» επιφάνειες. Μέχρι τις 31 Μαΐου οι διορθώσεις και οι παραλείψεις.

 

 

Δεύτερη ευκαιρία θα δοθεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν μείνει εκτός από τις διαδικασίες τακτοποίησης των αυθαιρέτων.