ΥΠΕΝ

Σε συνέχεια της τελευταίας τροποποίησης του οδηγού του προγράμματος “Ηλέκτρα” σύμφωνα με την οποία είχε δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης μέχρι και τις 30 Απριλίου 2023, με ενημέρωσή του το ΥΠΕΝ δίνει και νέα παράταση.

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Ταγαρά, δίνονται διευκρινίσεις για την παράλληλη εφαρμογή προσαύξησης του συντελεστή δόμησης με χρήση των διατάξεων Κοινωνικού Συντελεστή σε καθορισμένες από πολεοδομική μελέτη ζώνες κοινωνικού συντελεστή και της π

«Βροχή» τροπολογιών με πολεοδομικές και περιβαλλοντικές ρυθμίσεις κατατέθηκαν χθες λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της Βουλής, σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Με αργούς ρυθμούς κινείται η αγορά των βιοκλιματικών κτιρίων στην Ελλάδα, καθώς μόλις 52 είναι σήμερα τα πράσινα πιστοποιημένα(LEED) στην Ελλάδα, ενώ ίδιος περίπου αριθμός κτιρίων (50-60) είναι σήμερα υπό κατασκευή.

Λύση στον γόρδιο δεσμό της εκτός σχεδίου δόμηση και της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία δυσχεραίνεται η εκμετάλλευση αντίστοιχων οικοπέδων, αναμένεται να δώσει μεταβατική διάταξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημαντική επιδότηση προσφέρει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω» για ανακαίνιση σπιτιού με εργασίες που μπορεί να επιδοτηθούν με ποσά ακόμη και πάνω από 30.000 ευρώ.

 

 

Οχτώ μέρες περιθώριο έχουν οι ιδιοκτήτες δασικών αυθαιρέτων προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κτηματολογίου.

Όπως εξηγούν πηγές από το ΥΠΕΝ στον «Ε.Τ.», προς το παρόν παραμένει σε χαμηλά επίπεδα η συμμετοχή των πολιτών ενώ εκτιμάται πως λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις.

Σελίδες