EuroCosm: Ευρώπη Σ. Κοσμίδη & Συνεργάτες | Σύγχρονο Τεχνικό Γραφείο με πολυετή πείρα
Email

info@eurocosm.gr eurocosm@yahoo.com

Τηλέφωνο

2102467043 6940405618

Διεύθυνση

Εθνικής Αντιστάσεως 15 ΤΚ 13674 Αχαρνές

10+1 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείτε από το σαλόνι σας – Για να μοιάζει πιο μεγάλο και μοντέρνο

Ένα σαλόνι πρέπει να είναι ένα χαλαρωτικό μέρος για να κάθεσαι μόνος ή με την παρέα σου, αλλά μερικές φορές μπορεί να γεμίσει με άχρηστα αντικείμενα που απλά πιάνουν χώρο.

Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτά, να ελευθερώσετε λίγο χώρο και να κάνετε το σαλόνι σας να φαίνεται πιο φιλόξενο. Ακολουθούν συμβουλές, από σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, οι οποίοι μας λένε ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε στο σαλόνι μας.
powered by Rubicon Project
Το σαλόνι δεν πρέπει να είναι ποτέ ακατάστατο

Εάν υπάρχει ένα δωμάτιο στο σπίτι που πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένο, αυτό είναι το σαλόνι. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε τουλάχιστον ένα μέρος στο οποίο μπορείτε να ξεφύγετε και να διασκεδάσετε με τους απροσδόκητους επισκέπτες σας.

Για παράδειγμα, προσπαθήστε να βρείτε συγκεκριμένους χώρους που θα καθορίσετε για να βάζετε κάποια από τα αντικείμενά σας, όπως τα παπούτσια, τα παλτά, τα γάντια, τα παιχνίδια και τα σακίδια, αντί να τα πετάτε στο σαλόνι σας.
Αντικαταστήστε τα υπερμεγέθη έπιπλα με μικρότερα κομμάτια

Τα μεγάλα, ογκώδη έπιπλα ανήκουν πια στο παρελθόν. Σε οποιοδήποτε σπίτι – ειδικά στα μικρότερα – τα βαριά, εντυπωσιακά έπιπλα μπορούν να κάνουν τον χώρο να φαίνεται παλιομοδίτικος και «συνωστισμένος». Αντί μεγάλων λοιπόν επίπλων, επιλέξτε μικρότερα, με καθαρές γραμμές.
Ξεφορτωθείτε τα ψεύτικα λουλούδια και φυτά

Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από τα ψεύτικα λουλούδια και τα φυτά, που διακοσμούν το σαλόνι σας. Τα αληθινά φυτά είναι πιο όμορφα και εξυπηρετούν έναν σκοπό – αποτοξινώνουν τον αέρα στο σπίτι σας. Τα πλαστικά φυτά είναι συνήθως κακόγουστα και μερικοί λένε ότι αντί να φέρνουν ενέργεια στο σπίτι σας, αντίθετα την παίρνουν.

Εάν δεν μπορείτε να φροντίζετε αληθινά λουλούδια και φυτά, είτε επειδή δεν έχετε τον χρόνο, είτε επειδή ο χώρος σας δεν έχει αρκετό φυσικό φως, τότε απλά μην τα βάλετε καθόλου στον χώρο σας.
Όχι πολλά μαξιλάρια στον καναπέ

Πάρα πολλά μαξιλάρια μπορούν να κάνουν το σαλόνι σας να μοιάζει «αποπνικτικό». Τα διακοσμητικά μαξιλάρια μπορούν να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται όμορφος, αλλά αν υπάρχουν πάρα πολλά, θα «μειώσει» τον σχεδιασμό του δωματίου και θα κάνει τον χώρο να φαίνεται γεμάτος.

Να επιλέγετε μόνο μερικά μαξιλάρια για άνεση. Προσπαθήστε να παίρνετε αυτά με καλύμματα που πλένονται στο πλυντήριο, ώστε να μπορείτε να τα διατηρείτε όμορφα και καθαρά.
Μην αγοράζετε διακοσμητικά «μαζικής παραγωγής»

Αν είναι δυνατόν, μην παίρνετε πολλά φθηνά διακοσμητικά μαζικής παραγωγής, αλλά προσπαθήστε να επιλέγετε λίγα και πρωτότυπα κομμάτια. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να έχετε κομμάτια αυθεντικής τέχνης σε ολόκληρο το σπίτι σας, επενδύστε τουλάχιστον σε ένα καλό κομμάτι για το σαλόνι σας. Η αυθεντική τέχνη έχει χαρακτήρα και ψυχή.
Τα πουφ πιάνουν πολύ χώρο

Μπορεί να είναι πολύ αναπαυτικά, αλλά τα πουφ δεν αποτελούν σοφή επιλογή για το σαλόνι σας, καθώς πιάνουν πολύ χώρο. Εκτός από αυτό, είναι δύσκολο να ταιριάξουν με άλλα έπιπλα, σύντομα φαίνονται ταλαιπωρημένα και καθαρίζονται δύσκολα. Μείνετε στη δομημένη, τετράγωνη επίπλωση στα σαλόνια, και αφήστε τα πουφ για ένα παιδικό υπνοδωμάτιο.
Αντικαταστήστε τις τεράστιες συλλογές DVD και CD σας με ψηφιακές εκδόσεις

Πριν από λίγα χρόνια, η ύπαρξη ενός πλήρως εξοπλισμένου «πύργου» με CD μας έκανε περήφανους και μας άρεσε να τον επιδεικνύουμε, αλλά πλέον αποτελεί μια στοίβα ακαταστασίας.

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να μετατρέψετε τα αγαπημένα σας κομμάτια σε ψηφιακά. Μετατρέψτε τα CD σε ψηφιακές εκδόσεις και δωρίστε τα μαζί με τυχόν παρωχημένα ηλεκτρονικά είδη, όπως και παλιές ταινίες VHS και DVD. Έτσι θα δείτε ότι αμέσως θα κερδίσετε σημαντικό χώρο αποθήκευσης.
Ξεφορτωθείτε τις στοίβες με τα περιοδικά

Στοίβες περιοδικών και καταλόγων στο σαλόνι, προκαλούν απλώς ακαταστασία, ανεξάρτητα από το πόσο κομψά αποθηκεύονται. Είμαστε όλοι «ένοχοι» όταν ρίχνουμε τα περιοδικά στο τραπεζάκι του καφέ για την περίπτωση που βρούμε λίγο χρόνο να ρίξουμε μια ματιά. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτά συσσωρεύονται και ποτέ δεν τα κοιτάμε.

Πετάξτε όλα αυτά τα παλιά περιοδικά στον κάδο ανακύκλωσης και ανακτήστε αυτόν τον χώρο. Αφαιρώντας τα, θα αφαιρέσετε αμέσως ένα βάρος από το σαλόνι σας.
Αποφεύγετε τις βαριές κουρτίνες

Οι βαριές, με κρόσσια και πολλές πτυχώσεις κουρτίνες, μπορούν να κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μικρότερος. Θεωρούνται παλιομοδίτικες, ενώ εμποδίζουν να μπαίνει το φυσικό φως στο δωμάτιο, το οποίο κάνει τα δωμάτια να φαίνονται πιο μοντέρνα και πιο μεγάλα.
Εάν το υπόλοιπο δωμάτιο διατηρείται απλό, μπορείτε να επιλέξετε μια πιο έντονη κουρτίνα, αλλά να μείνετε σε ουδέτερα χρώματα, μοτίβα και καθαρές γραμμές.
Αδειάστε το σαλόνι σας από τα περιττά μπιχλιμπίδια

Αν και τα αναμνηστικά είναι ξεχωριστά και πολλές φορές συναισθηματικά, μπορούν να «πνίξουν» το σαλόνι σας όταν τα βάζετε όλα στο σαλόνι σας. Η λύση είναι να διαλέξετε μερικά από τα αγαπημένα σας και να αποθηκεύσετε τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, κάθε λίγους μήνες, μπορείτε να τα αλλάζετε, να αντικαθιστάτε δηλαδή τα αποθηκευμένα με αυτά που εμφανίζετε στο σαλόνι σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διατηρήσετε τη συλλογή σας φρέσκια και απλή.
Δεν είναι όλα τα vintage αντικείμενα όμορφα

Δεν αξίζει να διατηρήσετε όλα τα vintage αντικείμενα, ειδικά αν φαίνονται φθαρμένα ή αν δεν σας αρέσουν τόσο πολύ. Φυσικά, υπάρχουν κάποια κειμήλια και αγαπημένες αντίκες που αξίζει να έχετε, αλλά αν δεν σας αρέσει κάτι ή απλά είναι φθαρμένο, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε. Αποθηκεύστε τα και αγοράστε νέα, ή ξαναφτιάξτε τα, αν σας το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, δίνοντάς τους μια εντελώς νέα ζωή.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το...

Μετάβαση στο περιεχόμενο