EuroCosm: Ευρώπη Σ. Κοσμίδη & Συνεργάτες | Σύγχρονο Τεχνικό Γραφείο με πολυετή πείρα
Email

info@eurocosm.gr eurocosm@yahoo.com

Τηλέφωνο

2102467043 6940405618

Διεύθυνση

Εθνικής Αντιστάσεως 15 ΤΚ 13674 Αχαρνές

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ_ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ EuroCosm_ [Ευρώπη Σ. Κοσμίδη & Συνεργάτες]

Τα τελευταία χρόνια, πολύς κόσμος στρέφεται στην ανακαίνιση σπιτιού ως «ιδανική» λύση απόκτησης νέου σπιτιού. Έτσι λοιπόν αποκτά καινούρια κατοικία με πολύ μικρότερο κόστος και πολύ πιο γρήγορα, απ’ ότι με την επιλογή και τελικά αγορά μιας αντίστοιχης νεόδμητης κατοικίας η οποία μπορεί και να μην είναι σε όλα ιδανική.

 

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να κάνει κάποιος ανακαίνιση στο σπίτι του. Το σίγουρο είναι ότι θα βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσης και κατ’ επέκταση η διάθεση και η ψυχολογία του.

 

Σας αναλύουμε τους 4 πρώτους λόγους, που μπορεί να σας κατευθύνουν προς την ιδέα της ανακαίνισης του σπιτιού σας:

Με χαμηλό προϋπολογισμό, θα αισθανθείτε αμέσως μια ανανέωση του χώρου σας και φυσικά βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητάς σας.
Φθορές, υγρασίες, χαλασμένα πλακάκια, πάτωμα, ακόμα και υδραυλικά θέματα που τα αφήνουμε γιατί ξέρουμε ότι θα ανοίξουν μεγαλύτερες εργασίες, είναι ευκαιρία να γίνουν πλέον, και μαζί με την αναπτέρωση της ψυχολογίας που σίγουρα θα προσφέρουν αυτές οι αλλαγές, να υπάρξει και σημαντική και ίσως και κρίσιμη βοήθεια στις λειτουργικές ανάγκες του σπιτιού σας, η οποία θα προσδώσει σημαντική αξία και περεταίρω ποιοτική και ασφαλή ζωή του σπιτιού και επομένως και δική σας.

Ένα ανακαινισμένο σπίτι, θα είναι σίγουρα πολύ πιο λειτουργικό, αλλά και ακόμα πιο καθαρό(καινούργια υλικά, αναβάθμιση κουζίνας και μπάνιου) και θα σας προσφέρει μια εύκολη και ευχάριστη καθημερινότητα. Με την ανακαίνιση, προσδίδετε στο σπίτι σας μεγαλύτερη αξία και επίσης ανεβάζετε και την εμπορική αξία του.

Συζητήστε το μαζί μας, ίσως κάποια ιδέα ή πρότασή μας, σας εκπλήξουν ευχάριστα και απρόσμενα. Αξίζετε μια ανανέωση στην ζωή σας!!

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΕΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι λειτουργικές σας ανάγκες αποτελούν πάντα προτεραιότητα και επίσης τι είναι ζωτικής σημασίας να ανακατασκευαστεί πρώτο στο σπίτι σας. Σε κάθε περίπτωση, με αναλυτικό σχεδιασμό του εκάστοτε χώρου, προτάσεις και ιδέες από εμάς, πάντα εναρμονισμένες με την δική σας αισθητική και σε ισορροπία με τον υπόλοιπο χώρο, μπορούμε να βρούμε την ιδανική επιλογή για όλα.

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΛΙΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ                                  

Οι εργασίες που περιλαμβάνει η ολική ανακαίνιση του σπιτιού σας, είναι συνοπτικά οι εξής:

ΑΠΟΞΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΜΠΑΖΩΝ: Είναι το αρχικό στάδιο σε κάθε ανακαίνιση, ανεξάρτητα από την έκτασή της. Είτε πρόκειται για τοίχους, δάπεδα(πλακίδια, ξύλα, μάρμαρα), μπάνιο(είδη υγιεινής, πλακίδια, σωληνώσεις), κουζίνα, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις(πίνακας, διακόπτες, μπρίζες, καλώδια), ντουλάπες, εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα κ.α.
ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ–ΘΕΡΜΑΝΣΗ: Είναι στοιχείο της ανακαίνισης που δεν φαίνεται, όμως συντηρεί και αναβαθμίζει το σπίτι, καθώς αποφεύγονται υγρασίες, μούχλα κ.α. Αναφερόμαστε σε αλλαγή παλαιών υδραυλικών σωληνώσεων, αντικατάσταση ή τοποθέτηση λεβήτων θέρμανσης(πετρελαίου ή φυσικού αερίου), εγκατάσταση φυσικού αερίου, κλιματισμού, τζακιών, παροχές ηλιακού θερμοσίφωνα και τοποθέτησή του, ενδοδαπέδια θέρμανση, αντλίες θερμότητας.
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Ολοκληρωτικός σχεδιασμός ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, αντικατάσταση πίνακα και αλλαγή σε πρίζες και διακόπτες, διαχείριση φωτισμού του χώρου σας.
ΧΤΙΣΙΜΑΤΑ-ΣΟΒΑΤΙΣΜΑΤΑ-ΒΑΨΙΜΟ: Σε περιπτώσεις αλλαγής διαρρύθμισης του σπιτιού σας ή ανακατασκευή των ήδη υπαρχόντων τοιχίων.
ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ: Είναι μια νέα μορφή τοιχοποιίας. Είναι ιδανικό για την διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, την δημιουργία διαχωριστικών, την εφαρμογή του σε λειτουργικές και διακοσμητικές κατασκευές. Γίνεται μελέτη και κατασκευή ψευδοροφών, με στόχο την δημιουργία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. (Αποκρύπτονται καλωδιώσεις ή σωλήνες, με αποτέλεσμα πιο καθαρή και elegant αισθητική.)
ΓΚΡΟ ΜΠΕΤΟ-ΔΑΠΕΔΑ-ΠΛΑΚΑΚΙΑ: Τοποθέτηση γκρο μπετό, όπου κρίνεται απαραίτητο. Αντικατάσταση των παλαιών δαπέδων με πλακάκια υψηλής ποιότητας ή ξύλινα δάπεδα ή laminate. Τοποθέτηση πλακιδίων στο μπάνιο, την κουζίνα, τους εξώστες(μπαλκόνια). Επίσης, συντήρηση παλαιών δαπέδων, δηλαδή τρίψιμο και γυάλισμα μαρμάρινων ή ξύλινων επιφανειών, τα οποία δεν θέλετε να αποχωριστείτε.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ: Αντικατάσταση των προυπαρχόντων κουφωμάτων, με αποτέλεσμα εκτός από την αισθητική αναβάθμιση και την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας σας!
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ: Είτε πρόκειται για απλή συντήρηση στις πόρτες σας, είτε για αντικατάσταση με νέες(σε άλλο υλικό ή χρώμα), ανάλογα με το γούστο σας και πάντα σε αρμονία με το στυλ του σπιτιού σας.
ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ: Το βασικότερο στοιχείο που είναι η προεργασία των τοίχων, αφορά στα σπατουλαριστά στις επιφάνειες καθώς και την τοποθέτηση μεταλλικών γωνιόκρανων όπου απαιτείται. Είναι η πινελιά που θα αναδείξει όλες τις εργασίες που έγιναν στο σπίτι σας. Αισθάνεστε αμέσως τον χώρο καθαρό και φρέσκο-ακόμα και αν είναι η μοναδική εργασία που έγινε στον χώρο-και σε συνδυασμό με τον ιδανικό φωτισμό, αναδεικνύονται οι ζεστές γωνιές του σπιτιού σας.
ΚΟΥΖΙΝΑ: Συντήρηση ή πλήρης αντικατάσταση του επίπλου της κουζίνας σας(ντουλάπια, συρτάρια, ράφια, κεντρική νησίδα), του πάγκου-σε διάφορα υλικά ανάλογα με το τι επιθυμείτε, καθώς και των ηλεκτρικών συσκευών(εντοιχισμένων ή όχι).
ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ: Ο πιο πολύτιμος σύμμαχος στην οργάνωση του σπιτιού. Ανάλογα με την διαρρύθμιση του ακινήτου σας, εντοιχισμένες ή όχι, οι ντουλάπες στα υπνοδωμάτια και γενικά οι χώροι αποθήκευσης «δικαιούνται» να τους δώσετε την δέουσα προσοχή!
ΜΠΑΝΙΟ: Οργάνωση διάταξης μπάνιου συνολικά, αλλαγή πλακιδίων, αντικατάσταση ειδών υγιεινής(βρύσες, ντους, νιπτήρας, λεκάνη τουαλέτας). Σχεδιασμός και κατασκευή επίπλου μπάνιου, στηλών αποθήκευσης.

ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΛΙΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Μιλώντας για τμηματική ανακαίνιση της οικίας σας, θα πρέπει να αναλογιστείτε που στοχεύετε. Δεδομένου δηλαδή ότι δεν θα ανακατασκευαστεί όλος ο χώρος σας, καλό θα είναι να έχετε ένα πλάνο εργασιών, πάνω στο οποίο θα συζητήσουμε και θα σας βοηθήσουμε να πάρετε τις σοφότερες αποφάσεις.

 

Έτσι, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ανακαίνιση με:

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ: Πρόκειται για ανανέωση του χώρου σας σε ενεργειακό επίπεδο. Δηλαδή, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων, εγκατάσταση νέου λέβητα θέρμανσης (φυσικό αέριο, αντλία θερμότητας), εξωτερική μόνωση του ακινήτου, μόνωση ταράτσας, εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, τοποθέτηση συστημάτων σκίασης(τέντες). ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: Αναφερόμαστε στην αλλαγή της κουζίνας σας(πλήρης αλλαγή διάταξης, ντουλάπια, πάγκος, ηλεκτρικές συσκευές) και του μπάνιου σας, με ότι περιλαμβάνει αυτό. Άλλωστε είναι οι πρώτοι χώροι του σπιτιού που αξίζει να ανακατασκευαστούν, ώστε να νιώσετε με σχετικά ανώδυνο οικονομικά τρόπο, ανανεωμένοι.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Τοποθέτηση θωρακισμένης πόρτας, εγκατάσταση αντικλεπτικών συστημάτων και συναγερμού, εγκατάσταση θυροτηλεόρασης.
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΥΠΝΟΥ: Κάποιες φορές αλλάζουν οι ανάγκες μιας οικογένειας. Αυτό ίσως αφορά τον ερχομό ενός μωρού ή την μετάβαση ενός παιδιού στην εφηβεία, την αλλαγή των εργασιακών συνθηκών και για πολλούς ακόμη λόγους-όπως ας πούμε η περίοδος του κορονοιού και της καραντίνας, που κανείς δεν φαντάζονταν πως θα ζούσαμε ποτέ και που ανάγκασε οικογένειες σε ολόκληρο τον πλανήτη να συμβιώνουν και να εργάζονται μέσα στο σπίτι. Τότε, αυτό που χρειάζεστε, είναι η ανακατασκευή των υπνοδωματίων σας. Αυτό μπορεί να μεταφράζεται απλώς σε ένα βάψιμο, σε αλλαγή διαρρύθμισης, κατασκευή νέων επίπλων(ράφια, βιβλιοθήκες), διαχείριση φωτισμού. Ακόμη, μπορεί να μιλάμε για αλλαγή χρήσης του χώρου(από υπνοδωμάτιο σε γραφείο ή σε χώρο φιλοξενίας-ξενώνα), κατασκευή δωματίου-ντουλάπας, όνειρο κάθε σύγχρονης γυναίκας, και ότι άλλο κατά περίπτωση είναι απαραίτητο για να κάνει την ζωή σας πιο εύκολη.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Οποιοσδήποτε αποφασίσει να κάνει ανακαίνιση στον χώρο του, ονειρεύεται ένα αποτέλεσμα που θα τον αποζημιώνει. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του, τόσο σε επίπεδο ποιότητας υλικών και αρτιότητας εργασιών όσο και σε ότι αφορά την αισθητική και την λειτουργικότητα του χώρου του. Το γούστο και οι ανάγκες είναι διαφορετικές για τον καθένα μας. Είναι λοιπόν σημαντικό ο επαγγελματίας που το έχει αναλάβει, να συζητήσει ενδελεχώς και να αντιληφθεί τι ακριβώς θέλει ο πελάτης για το σπίτι του. Να το σχεδιάσει συνολικά, να το οργανώσει και τελικά να το προσφέρει!

 

Στάδια μιας επιτυχημένης ανακαίνισης:

ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Θα πρέπει ο σχεδιασμός που έγινε αρχικά, πριν την έναρξη των εργασιών, να έχει αποδοθεί κατά το μέγιστο δυνατό. Κανείς δεν θέλει να βρεθεί σε ένα σπίτι διαφορετικό από αυτό που αποφάσισε. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλα τα στάδια της ανακατασκευής, θα πρέπει να είναι αντάξια των προσδοκιών, καθώς και οι εργασίες που γίνονται να είναι άρτιες, χωρίς αλλοιώσεις, χτυπήματα ή μισοδουλειές.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ–ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ: Μιλάμε για την χρυσή τομή που καλείται να βρει ο μηχανικός, ώστε να μην θυσιαστεί η λειτουργικότητα στον βωμό της αισθητικής. Μια διακοσμητική κατασκευή, θα πρέπει να εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες των ιδιοκτητών στην καθημερινή ζωή τους όσο και το γούστο  και τις προσδοκίες τους για τον ανανεωμένο χώρο τους.
ΚΟΣΤΟΣ: Πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε τεχνική εργασία στον χώρο σας, έχει γίνει αναλυτική παρουσίαση όλων των σταδίων της ανακαίνισης. Αυτό περιλαμβάνει και έναν σχετικά ακριβή προσδιορισμό του κόστους –με εξαίρεση- κάποιες αλλαγές που μπορεί είτε να προκύψουν αναγκαστικά είτε από επιλογή του πελάτη. Στόχος μας είναι να μείνουμε πιστοί σε όσα μαζί ορίσαμε!
ΧΡΟΝΟΣ: Όπως και με το οικονομικό κομμάτι, γίνεται σχεδιασμός και του χρόνου και ορίζεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Το γραφείο μας με το έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο του, καταβάλει τα μέγιστα των προσπαθειών, ώστε να σας παραδώσει το έργο στον προβλεπόμενο χρόνο.

 

Το γραφείο μας EuroCosm, απαρτίζεται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και άρτια καταρτισμένο και εξειδικευμένο συνεργείο τεχνικών. Είμαστε στην διάθεσή σας, να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να σας προτείνουμε την ιδανικότερη για εσάς λύση. Λαμβάνοντας υπόψιν μας το στυλ σας, τα οικονομικά δεδομένα που θα θέσετε και τον χρόνο που επιθυμείτε να υλοποιηθεί η ανακαίνιση, δεσμευόμαστε για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μας.

Μοιραστείτε το...

Μετάβαση στο περιεχόμενο